fredag 6. januar 2012

AgilitytreningNytt år og nye muligheter. I uka her har vi allerede vært på 2 treninger i den flotte ridehallen på Skjetlein. Det var godt å endelig komme i gang etter en lengre agilitypause.

Første trening var på mandagen. Hallen ble delt inn i 2 baner med gjerde i mellom. Gruppa mi var på den delen med en agilitykombinasjon med møne. Den første tiden gikk med på å roe Amia litt ned. Hun var overivrig og var veldig ivrig på å bjeffe etter hunden som trente på den andre siden. Vi konsentrerte oss først om slalåmen. Jukset på inngangen siden hun gikk inn på den 3 pinnen. Men etter at jeg bremset opp og lot henne finne inngangen selv tok hun riktig inngang med en gang. Så tok vi kombinasjonen en gang der både slalåm og mønefeltet gikk kjempebra.

Neste økt fokuserte jeg på mønefeltet etter å å tatt begynnelsen av kombinasjonen. På forrige økten gikk hun helt ned og dytter snuten ned i bakken, men nå stilte hun seg ganske langt opp på feltet og dyttet snuten på feltet. Hun er jo på feltet, men målet er jo at hun hver gang skal gå helt ned før hun dytter snuten. Siden hun er veldig spretten og uredd for høyder vil jeg at hun skal gå helt ned. Jeg vil ikke ha en hund som plutselig begynner å hoppe av feltene. Amia hadde ikke tålmodighet til å trene felt og jeg hadde ikke med noen matte som hun skal dytte snuten på så det ble ikke en veldig vellykket økt. Hun ble bare frustrert og det hele endte med at hun sprang og fant seg en hestskit som hun sprang rundt med.

Hva skal trenes mer på : Unngå tyvstart og trene felt. Husk "touch"matte

På onsdag ble det satt opp en hoppkombinasjon fra Thomas kurset. Da fikk vi øvd på de vendingene vi lærte på kurset. Amia tyvstartet også idag. Så hovedfokuset var starten. Hvis jeg tar av henne båndet og setter henne igjen på start er det ofte at hun tyvstarter. Men når jeg setter henne tilbake igjen på start og prøver igjen sitter hun som regel.

2.økt ble nesten bare brukt til starttrening. Av og på med båndet hver start.

Ingen kommentarer: