tirsdag 17. juni 2014

Vårt første NM i agility

I år skulle vi endelig få delta i NM. Vi dro tidlig sørover med reisefølge Tone og Tommy. Boplass ble som i mars Tollboden hotell i Drammen. På kvelden gikk vi langs drammenselva og litt rundt omkring. Drammen er faktisk en fin by.

Lørdag var en litt stressende dag. Amia og Tommy skulle stilles ut. I tillegg skulle Amia vare med i kvalifisering til NM finalene på søndag. I følge tidskjema så det ut til å bli veldig travelt, men utstillingsringen var meget forskinket.

Vi startet med hopp. Resultatet ble DISK siden Amia tok med seg et ekstra hinder. Jeg sprang rett frem, mens Amia sprang bak min rygg og tok et annet hinder. Vi ventet lenge ved utstillingsringen og fikk både nappet og børstet hundene grundig før vi endelig kom inn i ringen. Jeg viste begge to i ringen. Begge fikk gode kritikker og ble beste hanne og beste tispe. Dermed måtte Tone debutere i ringen. Det endte med at Tommy ble BIR og Amia ble BIM. Vi var strålende fornøyd med resultatet.

Da vi gikk opp mot agilityringene igjen så vi at de briefet agility 3 liten. Jeg trodde jeg gikk glipp av det, men rakk det heldigvis. Det ble litt briefing i utstilligsklær og et kjapt klesskifte før vi startet tidlig i klassen. Amia var ganske sliten etter utstillinga i heten. Det var utrolig varmt og hun leitet etter skygge hele tiden. Men hun var klar da hun satt på start. Men det ble ikke noe toppløp. Hun fikk både feltfeil på stigen og møne. Dermed 10 feil og en 27.plass av ca 60 startende.

På kvelden etter både middag og dessert på hotellet ble det nok en tur langs elva og i sentrum i Drammen i herlig sommertemperatur.Sliten Amia i hotellsenga

På søndagen var vi kun tilskuere og kunne heie på 2 Nidaros lag som hadde kommet seg til finalen. Det ene laget gikk hele veien til topps og ble Norgesmestere 2014 Lag Stor.

Ingen kommentarer: