tirsdag 30. desember 2014

Året 2014

Januar
Nidaros Agility Action ble arrangert for første gang. Mange møtte opp selv om gradestokken viste under -10 grader. Amia vant alle sine klasser.
Det var utrolig artig å arrangere en slik konkurranse. Deltakerene var blide og mange lykkelige hunder. Ekstra stas var det at vi kunne dele ut flotte og mange premier til de 3 beste i hver klasse.
Februar
Årets første konkurranse var på Moelv. Amia vant AG2 og disket de tre andre løpene. Det ble litt for vanskelige baner for oss og Amia hadde alt for mye energi.


På Skjetlein arrangerte Gauldal endags stevne i agility. Her ble bare DISK. Dagen før var vi på kurs til Jan Egil med tema BLINDBYTTER. Noe jeg synes var vanskelig, men har begynt å bruke mer senere dette året og det har blitt ganske bra. På kurset var jeg derimot HÅPLØS.

Det eneste løpet vi kom gjennom var Åpen med ei vegring.Mars
Det ble mye DISK da vi tok turen til Mosjøen. Men til min store overaskelse klarte vi et feilfritt løp og Amia fikk sitt første AGILITY CERT og 1.plass. Denne helga var det mye bra, men av og til er vi ikke helt på nett.
Helga etter dra vi til Drammen Hundefestival. Der ble det mye DISK og feil. Er så lite som skal til før det blir feil når man går i klasse 3.

April
Vi deltok på Anja kurs. Det ble jobbet med Amia sine tyvstarter. Gode tips og det fungerte på mange av årets konkurranser. Vi fikk prøvd oss på mye forskjellig handling og tok blinbytter som bare det.
Mai
Etter en måned uten konkurranser var det klart for Ålesund. Her ble det mye neste og stang ut. Vi var så nære to agilitycert. Det ene roter jeg bort ved å glemme banen og det andre fordi båndet til Amia ligger litt skjevt etter siste hinder og hun springer forbi.Men jeg er veldig fornøyd med henne. Vi jobber sammen og får til mye som vi ikke har klart tidligere.Vi tok i år som i fjor turen til Nordkisa, Der ble det ingen resultater å skryte av.

Amia ble BIR to dager på utstilling på Storsand og fikk noen fine rosetter.
Den siste helga deltok vi i vårt første NM. Det ble litt stang ut, men sånn skjer når man snur ryggen til hunden og ikke har feltene på plass. Men hun ble BIM og Tommy ble BIR på utstillingen.

Juni
Denne måneden startet med Tronderhelga. Amia har fortsatt ingen felt, hverken på møne eller stigen. Da blir det dessverre mye feil og DISK. Men Amia har blitt flink til å sitte på start.
Vi deltok også for første gang på Årekurset.

Juli
På NKK Leangen ble Amia BIM og Tommy BIR på lørdagen. Søndagen var det agility. I agilityen ble det mye tull, men i hoppen ble det et supert løp. Feilfritt, 1.plass og Amias andre hoppcert. Nøyaktig 1 år etter det første.


Den 17.juli måtte vi ta farvel med gode gamle Hera. Hun ble 12 år gammel. Du vil aldri bli glemt.
 
 
Årets fineste og lengste tur ble Tromsø turen sammen med Madlen, Webber og Leon. Flott natur, 4-dagers konkurranse i Tromsø, Nordkapp og en liten tur innom Finland og Sverige. I Trømsø fikk Amia det siste hoppcertet og ble NORSK HOPPCHAMPION. Dagen etter tok hun sitt andre agilitycert. Gjett om jeg var stolt på turen sørover.
 
 
August
 
Langturen vår ble avsluttet med Nes stevnet. Der ble et nestenløp hvor jeg dessverre glemte et hinder ellers var det et knalløp. Vårt beste resultat ble en 2.plass i hopp.
 
 
Vi var i Krokom helga etter. Der fortsatte oppturen. Det var en vanskelig hoppbane som var satt opp, men det var bare å kline til. Vi klarte å komme oss gjennom feilfritt og det ble 1.plass. Amia ble SVENSK HOPPCHAMPION. Dagen etter var vi 0,3 sek unna certet. Kan ikke være annet enn fornøyd med henne etter denne ferien.
 
 
Trønderhelga fikk vi til et feilfritt løp i hopp. Dessverre feltfeil også denne helga.
 
 
Tommy ble BIR på NKK Bjerke og 2x BIR på Støren.

September
Vi tok turen til Ålesund hvor helga startet bra med feilfri og 1.plass i hopp, men det ble dessverre 5 feil i begge agilityløpene denne helga.

Oktober
Vi tok turen til Norwegian Open. Ingen resultater å skryte av. Men hyggelig selskap og masse god agility å se på.

November
Årets siste tur gikk til Dogs4all i Lillestrøm. Fredagen var det Norsk Vinner og Tommy slo til med BIM. Amia slo til med ei knalltid på et showløp i agility, men fikk kun excellent på utstillingen. På lørdagen var det agility. Amia gikk et knall agilityløp, men det ble dessverre feltfeil på stigen. Dermed var vi kun noen mm fra agilitychampionatet. I hoppen var hun ganske stresset. Hadde vært en meget lang dag, så her ble det DISK. På søndagen var det Nordisk Vinner. Nok en gang ble Tommy BIM og vi kunne reise hjem med en kar som ble både Norsk og Nordisk vinner denne helga.

Kort oppsummert: Amia ble norsk og svensk hoppchampion, Tommy ble Norsk og Nordisk Vinner. Kennelnavnet Geramia ble godkjent.

Dette har vært et fantastisk 2014. Selv om det har skjedd mye trist har det også vært mange oppturer. Jeg gleder meg til 2015 og håper på et år med nye overraskelser og nye oppturer (selv om det også vil bli noen nedturer).

Ingen kommentarer: