søndag 5. februar 2017

Lila og Zira 2 år

Igår ble Lila og Zira 2 år. Tiden går veldig fort. Vi har fått til mye, men har fortsatt mye å lære.

Lila har siden torsdag vært syk. Hun har fått en kraftig mage/tarminfeksjon. Men er heldigvis på bedringens vei. Vi var hos dyrlegen og fikk tatt røngten både torsdag og fredag. De viste at ingenting hadde satt seg fast. Hun hadde mistet en del væske, så hun fikk tilført dette begge dagene. 

Det har vært mye sykdom i det siste. Før jul ble Lila akutt syk. Hun var slapp og hadde 40 i feber. Etter et dyrlegebesøk og tablettkur ble hun heldigvis bedre. Zira klarte å skade øye sitt og har gått på øyedråper og øyesalve. Første kuren fungerte ikke. Andre kur har fungert bedre, men hun er fortsatt ikke helt bra.

Zira fikk feire sin bursdag med skitur på ca 15 km i strålende sol på Langmyra. Her ble det full fart og som sin mor liker hun ikke å stå stille. Kun Amia og Zira ble med på tur, Lila måtte bli hjemme.


Idag hadde Zira sine første slalåmøkter. Vi skal prøve oss på 2x2 metoden. Første økt med 2 pinner i bånd. Det tok ikke lang tid før hun skjønte hva hun skulle gjøre. Idag var godbit belønning. I andre økta giret jeg henne mer opp og hun var ivrig på å finne inngang. Vi prøvde oss på ulike innganger, noe som ikke var noe problem.

Lila har trent på bli og trampe på matte. Hun er veldig ivrig og håper dette fortsetter når matten skal bort fra stigen etterhvert.

Hundene har også fått av seg litt pels. Jeg har bestemt meg for å nappe alle 3 helt ned. Amia sin pels er ikke den samme den var før hun fikk valpene, men valpene har fått får lang pels. Så er det bare å håpe at alle får tilbake god pels etterpå.

Ingen kommentarer: