torsdag 13. mai 2010

Størenkurset 7.-9.mai

I helga var vi så heldige å være med på Størenkurset med instruktørene Petter Nordlien og Magne Alden.


Fredag startet med en hoppkonkurranse, hvor alle deltakerne på kurset ble filmet. Kita var i sitt vanlige humør. Jeg fikk ikke helt kontakt med henne på starten, noe som førte til at farten ikke var på topp gjennom banen. Det hunpet og gikk. Plutselig kjente hun en lukt fra en et av rørene og sprang dit. Da ga jeg litt opp noe jeg fikk høre senere, da alle filmklippene ble vist på storskjerm. Vi kom oss gjennom banen til slutt. På kvelden ble som sagt alle klippene vist på storskjerm. Først gjennom i normal fart og etterpå i sakte film hvor instruktørene kommenterte underveis. Litt flaut da! Men fikk positive tilbakemelding og håp om at dette skulle vi få fikset i løpet av helga.


Vi ble delt inn i to grupper på 8 med en intruktør. Min gruppe hadde Magne, noe jeg var veldig fornøyd med. Han så tidlig at det vi slet med er farten, og det skulle vi fikse. Trikset vi prøvde ut var å sette henne i bur etter jeg hadde varmet opp, slik at hun slippes ut av buret rett før vi skal gå. Dette funket supert. Vi fikk endelig vist frem hvilken fart hun egentlig har, det er bare det å få den frem.


To baner ble bygget og gått før lunsj og to baner etter lunsj. Så vi fikk gått mye. Jeg og Kita delte opp banene og belønnet etter ca 4-5 hinder. Noe som også førte til at hun fikk mer fart. Skal fortsette med det og belønne med godbitboksen. Veldig fornøyd og ble nesten flau over all skryten vi fikk.


Søndag var det også to baner før og etter lunsj. Full fart også idag. Men etter en lang helg, ble hun ganske sliten, så siste banen etter lunsj ble droppet. Vi gikk en rundbane. Kita er ikke særlig glad i dette, så derfor sprang jeg og hoiet på ene siden og Magne på den andre. Gjett om det ble fart.


Er så fornøyd med kurset. Endelig et kurs hvor instruktøren er opptatt av å hjelpe meg med hunden jeg har og ikke mener at jeg bør kjøpe meg en ny hund eller forteller meg heller hvordan jeg skal trene med min neste hund. Så da blir bare å trene fremover mot august hvor disse to kommer til Trondheim for være dommere.


Treningen må vente litt. For på mandagen var Kita til vetrinæren og fjernet en klump under magen. Klumpen er sendt inn og jeg krysser fingrene for at det ikke er noe. Så vi for se om vi rekker konkurransen 22.mai.


Så har jeg vært flittig på besøk og sett på podengovalpene hos kennel gerseme. Så utrolig skjønne og kosete.
Her er lille Gerseme´s Coquette Caramia da hun var 3 uker (Foto: Gunn Halle)

1 kommentar:

Belgerinfo sa...

Hei ;) Bra kurs, som alltid :) Nå må vi bare trene og vise oss i august :P

Ikke lenge til valpen kommer i hus :) kjempe søt da ;)