mandag 28. februar 2011

Første skitur og litt av hvertDa ble det endelig skitur. Amias første. Skituren gikk på Langmyra i nærheten av Vassfjellet. Det er en super plass og ha med hunder siden det er fine løyper og lite folk der. Til å være første skitur gikk det supert med Amia. De andre hundene fikk springe for det meste løs, mens Amia har vært i litt stikk av humør i det siste og måtte "gå" i bånd. Men det gikk kjempebra, hungår på fremover så det var ikke noe problem nei.Full fart i begynnelsen, hal og dra, men roet seg ned etterhvert.

Det går fremover med slalåmprosjektet vårt også. Vi er fortsatt på 2 pinner. Sender henne på forskjellige avstander og har prøvd ulike innganger. Mest de enkle pga plassmangel. Vi har også prøvd på å ha hinder foran og det gikk meget bra. Ser at det går mye bedre når jeg er i bevegelse mot pinnene, enn det å stå i ro og sender henne. Begge sidene går like bra.


På agilitytreningene trener vi mest fremadsending og baklengskjeding. Vi har også prøvd litt feltet på stigen. I går prøvde vi også på sving med to hinder. Jeg har til nå brukt tunnelene til svingene. De første gangene sprang hun utenfor, men etterhvert gikk det fint. Fikk også satt på en tunnel i kombinasjonen.

Vi prøver oss ikke på så lange kombinasjoner, kun 3-4 hinder.

Planen fremover er å trene mer på svinger, vi skal nærme oss gradvis 90 grader og etterhvert 180 graders vinkel. Neste steg i slalåm prosjektet er å sette inn 2 pinner til. Problemet med denne treningen er plassmangelen. Jeg trener slalåm kun i garasjen vår nå og etter hvert vil plassen bli for liten. Pga is og snø er det vanskelig å finne treningsplasser. Så jeg håper at vi får en tidlig vår.

3 kommentarer:

Piapia sa...

Heia!

Flinke dere er!
Jeg har været til veterinæren med Linus i dag. Halt i bakbeine igjen. Var litt bekymret når jeg dro i dag ja, og tenkte d verste. Men de kan fortsatt ikke finne noe. Og vi fant ut at d antageligvis kommer av sår på poten hans. Helt utrolig. Etter iherdig undersøkelse, var d kun når veterinæren trykte på såret hans at han ga utrykk for smerte. Da tok hun lokalbedøvelse på poten og bandasjerte potene, og da gikk han nesten perfekt. Så da håper jeg virkelig at det er så enkelt som d!
Han er jo veldig redd for potene sine og rister på dem som kattene gjør, når d er noe. Men trodde jo ikke han ville bli så halt av et potesår. D er ikke så stort altså. Men, men. En podengo er en podengo!
Men jeg er lykkelig om det er bare d!:))
Ha en fin dag!:)

Belgerinfo sa...

Hei =D

Om ikke veldi lenge kan vi trene ute :D:D:D

lykke tll med slalomprosjektet! ;)

Klem Julie og Aua

Anniken sa...

Pia: Håper Linus blir bedre. Bra at det kun er såre poter og ikke noe verre :)

Julie: Ja vi gleder oss masse til å trene ute igjen. Da kan vi trene sammen igjen :)