fredag 1. juli 2011

Stavstevnet på Tretten = 4 stevner på 3 dagerDa var helgen jeg har gledet og gruet meg til lenge endelig kommet. Det var klart for Stevnet på Tretten, slik som i fjor. Men i år skulle jeg gå med 2 hunder. Amia skulle nemlig debutere i hopp liten klassen. Veldig spennende.

Vi dro til Mageli camping allerede på torsdagen så det skulle bli minst mulig styr på fredagen. Så vi våknet frisk og rask på fredagen og hadde god tid før første start. Stevnet begynte kl 14, men jeg hadde ikke start før halv fem. Så vi fikk rigget oss til, sett og hilst på mange agilityfolk.

Kita var ført ut med H2L. Vi kom oss igjennom (det eneste løpet Kita ikke disket) i noenlunde fart, 0 hinderfeil, men dog 14 tidsfeil tror jeg. Derimot Amia var veldig klar til start. Som vanlig var det mye lyd på henne utenfor banen, men når vi gjør oss klar på start er hun helt stille. Spenningsmomentet var vel om hun ville sitte igjen på start etter å ha slitt med dette på trening. Med en gang jeg tok av båndet sprang hun ut til siden og forbi første hinder, men kom tilbake med en gang og jeg fikk henne til å bli. Da satt hun som ei påle til jeg ga henne beskjed om å starte. Var ganske bra fart på henne, litt avhengig av meg. Banen gikk ganske bra. Vi kom oss gjennom med 10 feil. Begge vegringer på slalåmen. Veldig stolt av henne at vi kom i mål uten DISK og endte til slutt på en 9.plass av ca 30 startende. Ikke verstog så hoppet hun mur for første gang.

På lørdag var det 2 stevner på 1 dag. For å si det sånn, Kita var ikke veldig motivert, men hadde veldig lyst til å gå tunnel og valgte litt innganger selv og slalåmen ville hun ikke gå :( Så det ble bare DISK på henne idag. Amia overrasket nok med gode prestasjoner. Første løp fikk vi en solid tyvstart. Smatt ut av båndet og rett over første hinderet. Jeg stod igjen og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg tillater egentlig ikke slike starter, men lot det gå denne gangen. På grunn av at jeg brukte litt tid på å bestemme meg om jeg skulle springe eller kalle henne tilbake fikk vi 1,80 i tidsfeil og hun sprang forbi lengdehinderet da jeg ikke ga henne noen kommando og hadde allerede begynt å forberede neste hinder som var motsatt inngang på røret hvor det var lett at den gikk i feil inngang eller hvis man "safet" for mye kunne få problemer med et hopphinder som lå nesten rett etter lengden. Men vi kom oss gjennom nok en gang på en bane hvor det ble mange disk. Amia fikk en 4.plass og hennes første premie :)

Neste hoppløp var ikke før om nesten 3 timer så vi dro tilbake til hytta og fikk slappet av litt. Så ut til å funke det :) Neste løp satt hun på start og hadde sin vanlige fart. Superfart. Dette er nok det løpet jeg er mest fornøyd med etter helga. Jeg klarte å gå slik jeg hadde briefet og fikk tatt både gode foran- og bakombytter. Vi fikk en vegring på slalåmen, en meget vanskelig inngang, hvor jeg liksom skulle hjelpe henne og endte opp med å presse henne ut. Litt surt, men nok en gang min feil. Her var også hjulet, var litt spent på det, men ikke noe problem for den lille frøkna. Det ble en 5.plass med 5 feil og nok en premie :)

Søndag var ikke Kita på nett i det hele tatt. Ville ikke ha mat, så jeg ante egentlig hvordan dagen ville bli. DISK og i siste løpet tok hun bare et hinder og så var det slutt. Men da er det godt å ha en hund som nok en gang imponerer. Må si at jeg selv var litt sliten i hodet. Briefingen gikk greit, men gikk etter noen få minutter siden vi hadde start nr 2. Da det var vår tur fikk jeg henne til å bli på start og hun satt til hun fikk kommanda. Flinke hunden! Full fart fra start, men så klarte jeg å rote det til. Havnet på utsiden flere steder og måtte ta flere unødvendige bakombytter, som igjen førte til usikkerhet hos Amia og hun senket farten. Før noen hinder stoppet hun nesten helt opp også. Irritert på meg selv da jeg kom i mål over alt surret. Flinke hund, dårlig fører. Men jeg fikk litt skryt fra sidelinjen. Overraskende ble vi ropt opp først til premieutdelinga. Vi fikk 1.plass med 0 feil og 31 deltakere i klassen. Amias første napp. Jippi! Så utrolig stolt av Amia. For ei helg:)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Helt fantastisk at du og Amia tok førsteplassen !! Jeg er sååå stolt og ikke så lite rørt "bæstemor" her :)))) Hun er jo bare "barnet" ennå - så dette tror jeg blir veldig bra i framtida også :D

Belgerinfo sa...

Kjempe grattis med napp og 1.plass på debuten med lille, søte og ivrige Amia :)
Dette blir bra! Hun er bare liten enda, og har mye å lære.
Takk og for koselig stevnehelg, med grilling og turer :)

Gleder meg til fortsettelsen!

You go girls!!!

Anniken sa...

Ja, jeg er veldig stolt over lille litjpia mi. Endelig er det artig å gå agility igjen og med en hund som Amia har jeg virkelig tro på at vi l kan få til mye etterhvert. Gleder meg til fortsettelsen jeg å:)

Takk for trivelig helg på Tretten ja Julie. Gleder meg til neste tur. Blir vel Kongsvinger på meg, men neste år...

Anonym sa...

Gratulerer med napp ja. Du får nok mye gøy med Amia ja. Fart og glede :-)