mandag 13. mai 2013

NKK Ålesund

Fredag 3.mai tok jeg og mamma turen med begge småhundene til Molde hvor min søster bor. Der ble det overnatting før jeg og Amia tok turen til Ålesund på lørdag. Det er første gang det arrangeres NKK utstilling i Ålesund og jeg var spent på om det var stor nok plass i hallen. I fjor var det god plass, men da var det på langt nær like mange ringer og påmeldte. Men til min store overraskelse var det god plass der inne, i hvertfall til agilityen.

Håpet denne helga var at Amia endelig skulle ta storcertet etter så mange nesten cert i fjor, men neida. Denne gangen var pelsen for myk og jeg fikk streng beskjed om å la være og bruke dekken om vinteren. En hund tåler å fryse litt sa han. Jeg endte opp i en liten krangel med dommeren (nok en gang). Vi var tydligvis ikke enige. For meg er helse viktigere enn pels og for han motsatt. Jaja, er jo en brukshund jeg har. Tok bare med meg Amia og gikk jeg. Vi fikk kun flat rød (excellent). Kun pelsen som trakk ned.

Tror det var flere enn meg som var spente på banene i agility pga dommeren. Skal si vi fikk springe. Det ble mye rett frem (lange rettstrekk) og 90 grader svinger. I agilityen kokte det litt for Amia i slalåmen etter en start på flere hinder rett frem. Ender sjelden godt med sånne starter for oss. Hvis jeg ser bort fra slalåmen var alt annet bra. Gode felt og bra fremmadsending. Ble til slutt en overraskende 1.plass med 5 feil men dårlig tid siden vi måtte ta om igjen slalåmen flere ganger siden hun sprang ut.

Da alle agilityklassene var over ble alle felthindrene tatt ut, men også slalåmen. Så i klasse 1 og 2 var det ingen slalåm. Den kom inn igjen i klasse 3. Uflaks tenkte jeg. Banen var ikke akkurat kjempevanskelig. Startet med full fart rett frem igjen og så 90 grader sving. Amia hadde uheldigvis altfor stor fart og klarte ikke den brå svingen og sprang forbi. Resten av banen gikk som en drøm. Hun følger så utrolig bra når hun får jobbe. Kjempestolt av henne. Vi fikk kjempetid selv om vi fikk vegringa. Ble en 4.plass med beste tid. Ikke verst med ei vegring det og sheltier og puddel på plassene foran.

På mandag var det tid for podengotreff i Levanger.


Ingen kommentarer: