lørdag 18. januar 2014

Nidaros Agility Action 12.januar

Noen dager etter at Gauldalspretten var avholdt begynte forberedelser til en konkurranse med det samme målet. Nemlig det å få med flere rekrutter til å konkurrere. Det å få konkurranse til å være lek og morro, ikke bare alvor og nerver. Dette skulle være en konkurranse hvor det er umulig å diske og alle kommer med på resultatlisten.
Premiene

Den litt ustabile seierspallen vår

Alt er klart til konkurransen

Søndag 12.januar var datoen da konkurransen skulle avholdes. Den fikk navnet Nidaros Agility Action. Etter mange varme dager i Trøndelag kom kulden. Men den skulle ikke stoppe oss arrangører, Trude, Julie, Bente og meg. Vi var spente på om deltakerene ville dukke opp. De skuffet ikke og det ble en strålende dag selv om gradestokken viste litt over -10 grader. Med mange flotte deltakere og haugevis med premier sponset av Felleskjøpet og egenproduserte leker måtte dette bli en suksess.

Klassene vi hadde med var ikke de tradisjonelle klassene som hopp og agility, men Poengløp som var en satt bane med tunneler, hopphinder, slalåm og stigen. Her var det ikke oppsatt en bestemt bane etter nummer, men hver ekvipasje skulle lage sine egen bane på maks hinder. Målet var å skaffe seg mest poeng på best mulig tid. Hindrene hadde ulik poengverdi: Tunnel 3p, hopphinder 5p, slalåm og stige 10p.

Den andre klassen var Tidspress. Her ble det satt en enkel hoppbane hvor målet var å komme lengst mulig uten hinderfeil på 40 sek. Man fikk 1p for hvert hinder man klarte, men fikk man et riv eller vegring var konkurransen over. Den med flest poeng ble kåret til vinner.

Sist ute var tunnelcup. En bane bestående kun av tunneler, der kun start og mål var hopphinder. Her var det om å komme seg gjennom banen med minst mulig feil og raskest tid. Disk ble straffet med 100 feilpoeng.

Vi hadde fordelt oppgaver i mellom oss og fikk mye hjelp av deltakere slik at alle kunne delta med sine hunder. Jeg og Julie hadde dommeransvaret, mens Trude og Bente fungerte som altmuligdamer.

Planen var at jeg skulle starte med både Amia og Kita, men stakkar Kita fikk en strekk da hun gled på isen og ble dessverre halt. Amia derimot gjorde sitt beste og vant 3 av 3 mulige løp.


Det var utrolig artig å arrangere en slik konkurranse. Deltakerene var blide og mange lykkelige hunder. Ekstra stas var det at vi kunne dele ut flotte og mange premier til de 3 beste i hver klasse.

Utifra kommentarer og tanker rundt konkurransen følte jeg at dette var noe deltakerene vil ha mer av. Vi har ikke så mange konkurranser her i Trøndelag, så jeg håper det er mulighet for å arrangere flere slike konkurranser i fremtiden. Kanskje vi kommer til å gjøre det eller at andre kan overta staffettpinnen.

Ingen kommentarer: