søndag 15. august 2010

Amia´s første BIR

Tidlig lørdags morgen ble de siste tingene ble pakket og turen gikk til Steinkjer. Utstillingen skulle være i Jernbaneparken. I PMen stod det at det skulle være litt nord for Steinkjer, men viste seg å være midt i Sentrum (med mine geografikunnskaper fant jeg det ut ved å spørre på bensinstasjonen).

Det var rigget til en ring, hvor det var god plass, så alle kunne se. Det ble sagt at de skulle ta det rolig med hver valp sånn at det ikke skulle bli noen negativ opplevelse. Noe jeg synes er vikitig på valpeshow, siden dette er ofte hunden sitt første møte med utstilling. Det ble også en presentasjon om hvordan man skal stille ut en hund.

En etter en ble valpene bedømt og det viste seg at denne dommeren tydelig var streng. Flere ble sendt ut med 2.premie eller 0.premie. De negative kommentarene var det også mange av "for trang bak, franske føtter, under-og overbitt, for store ører". Jeg tror det nesten ikke være en eneste en som ikke haddde fått en negativ kommentar. Men det som overrasket meg mest var da han skulle sende en boxer ut med 0.premie. Hvorfor? Jo, grunnen var at den hadde underbitt. Hallo! Alle hundefolk vet vel at kjennetegnet til en boxer er flattrykt nese og underbitt. Tydligvis ikke. Men eieren hadde stilt ut boxer i mange år så hun sa klart i fra og det endte med at hun ble bis 2.

Så var det endelig vår tur. Litt nervøs er man jo alltid. Amia var veldig gira, hoppet og danset litt bortover. Her må det øves mer på trav. Men hun stilte seg opp pent og dommeren fikk sett på tennene. De hadde ikke noe bord, og vi som kun har øvd på det, men det gikk greit. Tror ikke han hadde sett så mange podengo før (kanskje ingen), han hadde med seg et bilde av forrige års Norsk Vinner, som han smugkikket på. Men det ble bare positive kommentarer.

Amia´s kritikk:
Middels stor. Meget god type. Godt hode. Korr. øyne og ører. Tørr, fin hals. God kropp og rygg m/ korr. hale. God beinstamme og bevegelser. God pels og farge. Våkent blikk.

Hun fikk 1.premie og BIR.

Jeg var veldig førnøyd, men ser at jeg bare kan snakke rolig til henne eller så girer hun seg veldig opp. Veldig bra at hun klaret å være rolig når han kjente på henne og hun stilte seg opp nydelig flere ganger.

Gruppe bedømmingen staret da rasene i gruppen var ferdig. I gruppe 5 ble det litt bråk. Elghundene var ikke sen om og bjeffe omkamp. Amia ble derfor veldig hyper. Så det ble en surr i ringen. På forhånd visste jeg hvem han skulle velge som vinner (de plasserte kun 1 i hver klasse. Skal ikke 4 plasseres?). Det var elghund grå, som viste seg at var dommerens rase etter litt søking på nettet. Jeg er litt uenig i hvordan bedømmingen gikk. På de andre gruppene hadde han tatt seg tid til å fortelle litt om hver og hvorfor han valgte vinneren. Men ikke i gr 5 nei, her sa han bare at vinneren er den som klarer å stille opp hunden fint er den som vinner. Å da stod allerede den hunden pent. Jeg hadde gjerne kunne tenkt meg å vite rekkefølge selv om ikke mer enn en ble premiert.

BIS bedømmingen var også litt rar. Han sendte ut en etter en før han stod igjen med 4 som han ikke ga så veldig positive kommentarer. Nummer 4 en engelsk setter (den hadde dårlig pels mente han), nr 3 hvit gjeterhund (den hadde flere svakheter, men de var godt skjult under pelsen sa han høyt). Så stod han igjen med boxer og elghunden. Han dro ut tida, så lenge på de. Så ba han om håndsopprekning, hvem som var finest. Underlig skrue. Å ingen overraskelse etter en stund kåret han elghunden som vinner.

Men,men sånn er utstilling. Det er dommeren som dømmer...

Ingen kommentarer: