søndag 3. oktober 2010

Agilitytrening fra starten av


Tidlig i uka ble stingene til Amia fjernet. Deilig med en hund uten skjerm.

Jeg har så smått begynt å trene agility med Amia. Hun har kun fått prøvd et og et hinder, men nå har jeg begynt å prøve litt kombinasjoner. Kun rett strekk med maks 3 hinder enda. Baklengskjending. Frem til idag har jeg kun brukt hopphinder med pinnene på bakken i disse kombinasjonene. Belønning er leke som ligger i enden. Jeg går sakte fremover og kun økt med få lengder hver gang hun har lyktes. Vi har trent både hjemme i hagen og på Stavsøra ca 1 gang i uka.

Ser at fart ikke kommer til å bli noe problem med Amia. Problemet blir vel min fart. Her må det trenes. Når jeg gir klarsignal om at hun skal gå fremover er jo hun nesten ved leken før jeg får tatt et eneste steg. Hvordan jeg skal klare å følge henne blir det artig å se fremover. Og som om det ikke var nok sa Arne som så på oss forrige lørdag at det ser ut som om hun fortsatt bremser litt foran hindrene, så hun har fortsatt litt mer å gå på. Hjelpe meg. Hvilket fartsmonster jeg har fått?

Idag trente vi i høststorm. 2 korte økter. Baklengskjeding. 1.økt tunnel (lett buet) med hopphinder bak. Full fart og null problem. Da jeg satte på et hinder før tunnel dro hun ut til siden. Avsluttet serfor økta med tunnel og hinder. Det var ikke noe problem å trene selv om det regnet (hun har vært litt pysete når det gjelder regn), men da hun hadde sprunget litt rundt med leken gjemte hun seg inn i tunnelen.

Kita fikk trene litt rett fram. Ulike hinder. Litt bedre fart enn det har vært i det siste. Bra i slalåm, men kan ikke presse for mye fart. Da går hun ut.

2. økt. Tok samme kombinasjon. Begynte nå med tunnelen og tok hinderet etterpå. Så økte jeg avstanden 2 ganger litt etter litt helt til vi nådde hinderet. Gikk supert alle ganger. Så ble det hinder, tunnel, hinder. Null problem på første forsøk. Så vi gav oss der.

Må fremover øve mer på buede tunneler. Hun er litt usikker på et ennå. Ikke alltid hun går inn da. Men det kommer seg. Tok en bued tunnel på egenhånd idag.


På dagene nå har vi trent innkalling på jordet rett over gata der jeg bor. Det kommer seg.




Hvetefarget?

Ingen kommentarer: