lørdag 10. september 2011

Agility


For noen uker siden byttet jeg og Amia treningsgruppe fra nybegynner til mellomgruppa. Fra første trening ble det satt opp kombinasjoner med ting som jeg ikke hadde prøvd før med henne. Det å begynne på treningene her ble en liten spark bak for min del. Det å tørre og utfordre Amia mer enn det jeg har gjort før og prøve litt vanskeligere ting. Det å vite når man skal begynne å trene inn de ulike elementene innen agility er vanskelig synes jeg og jeg føler det er evigheter (ja det er jo 6 år siden) jeg begynte å trene Kita. Hvor begynner man med en fersk agilityhund? Det har jeg vel funnet sånn cirka. Men hvordan fortsetter man? For jeg vil ikke trene for vanskelig og dermed kanskje miste motivasjon og fart, men heller ikke trene for vanskelig. Derfor synes jeg det er toppers å trene på mellomgruppa. Her får jeg mange tips og ikke minst er det en herlig treningsgjeng.

Den første treninga vår ble denne banen satt opp.


Vi strevde først litt med starten siden Amia hoppet første hinderet, men sprang utenfor tunnelen. Det vi fant ut var at springer gjerne parallet med meg, og da jeg skulle "hjelpe" henne inne i tunnelen så presset jeg henne heller ut. Når det problemet ble løst at jeg ikke trenger å følge henne så tett, gikk det stålende og vi kom oss gjennom banen en gang etter å delt den opp. Det som var spennende med denne banen var om jeg klarte å få henne fra 4 til 5 og ikke hoppe 6. Dette hadde vi aldri prøvd før, men det gikk. Men da vi skulle ta banen igjen dukket det opp et nytt problem. Det å få henne fra 4 til 5 gikk bra igjen, men å få henne fra 11 til 12 var helt umulig. Hun hoppet 11 men gikk i mellom 12 og 14. Til slutt måtte jeg gi opp og avsluttet med å bare ta slutten.

Andre trening:

Dette er en klasse 3 bane og litt for vanskelig for oss enda. Så jeg plukket ut 2 sekvenser som vi trente på. Først 9-13, hopp-tunnel-hopp-hopp-slalåm. Her var det en litt vrien inngang til slalåmen, men den taklet Amia supert. I denne kombinasjonen var 10-12 utfordringen. Når jeg springer med Kita trenger jeg ikke tenke linjer hun hopper eller tar det vi springer mot, det gjeldet ikke Amia. Det som skjedde var at Amia gikk mellom 11 og 12. Noe så enkelt som å springe rett mot høyrevingen på hinder 11 løste dette problemet. Da gikk det så det suste. Avsluttet med å ta 1-2-3-14 og 5-8. Det var ikke noe problem.

I tillegg til organisert trening har jeg prøvd å få til 2 økter til i uka (fredag og søndag). Til hver økt har jeg funnet kombinasjoner som jeg skal bruke innenfor ulike tema. Kombinasjonene har jeg hentet fra www.solveigtr.com. Til nå har jeg hatt fokus på tema som "HIT", foranbytter og bakombytter. I tillegg har vi hatt fokus på felthindrene.

Mandag 29.august var jeg dommer på Internkonkurransen i nidaros. For første gang tegnet jeg baner selv og de var inspirert av svenske baner. Her ble det mye springing og fremmadsending. For å si det sånn så så banene litt bedre ut på papiret enn i virkeligheten. Amia "debuterte" i agility og kom seg gjennom både hopp og agility med noen vegringer i begge løp. Full fart med meg hengende på slep. Overraskelsen var Kita. Banene var ikke i nærheten av å passe henne i det hele tatt. Hun hater rettstrekk og foretrekker heller baner med mye handling. Men hun tok helt av på starten og nafset meg i kneet for å få starte. Til og med tyvfart. Veldig fornøyd med farten, selv om det kanskje ble noen tidsfeil, men på langt nær så mye som vi pleier og få. 0 hinderfeil begge løp:)

3 kommentarer:

Belgerinfo sa...

Hehe, samme banene som vi har trent på Elitegruppa :)

Anniken sa...

:)

Belgerinfo sa...

Titter bare innom en tur til for å si at min 4 år gamle blogg er skiftet til aktivbelger.blogspot.com.

Akkurat samme blogg, men navnet er litt endret da jeg prøver å lage et nettnavn av aktivbelger.

Setter pris på om dere skifter navnet, på forhånd takk!

Julie og aktivbelgerne! ;)