mandag 26. september 2011

Agilityhelg 1 - klubbmesterdkap GHK og internkonkurranse

Denne helga var den første av 2 agilityhelger. På lørdagen var jeg dommer da Gauldal Hundeklubb arrangerte klubbmesterskap. Jeg dømte agility og hopp. Det som var artig var at det var en del små og mellom hunder, og enda morsommere at det var med en kjemperask cairn terrier i rekrutten. I tillegg til agility, hopp og rekrutt ble det arrangert sprint 60m og fartsløp (hinder og tunnel i en U). Ingen problemer med å dømme med blide førere og ivrige hunder og ikke minst flott vær.

Amia fikk gå utenfor klassen i rekrutten. Da stoppet hun foran ene tunnelen og vi sprang forbi et hinder som jeg ikke rettet opp siden dette bare skulle være moro. Hun fikk også være med i fartsløp o g sprinten. Det skulle springes to ganger hver i fartsløpet og den beste tiden ville gjelde. På første runden fikk vi ei vegring på lengden da hun sprang utenfor, men det ble feilfritt på andre runden. Hun hadde meget stor fart på første runden, men da andre runden skulle tas med bare en liten pause ble det ikke den store farten. Hun satser 100% på første løpet, men det er ingen overraskelse. Slik er hun bare og hun går som regel bare et løp av gangen. Det holdt likevel til seier. På sprinten var det ganske bra fart og det ble seier også her.

I pausene fikk Amia prøvd stigen og mønet her, siden hun ikke har prøvd andre felthinder enn nidaros sine. Det gikk strålende.

På søndagen var det internkonkurranse. Jeg trente litt på vippa med Amia før start. Det gikk kjempebra. Hun stopper opp ved vippepunktet og går den til enden og trykker nesen på feltet. Men da hun tok vippa på intern fløy hun av. Da hørte hun ikke på stå kommandoen. Hun hadde alt for stor fart og hadde ikke sjanse til og stoppe da vippa tok slutt. Grunnen kan være at tunnelen lå og lokket rett bak og at vi i ganske stor fart siden det var et rettstrekk foran. Jeg disket henne ved å ta den om igjen. Amia var da litt usikker med stoppet opp og ventet til at den vippet ned. (Trente på den etterpå. Da gikk det bra igjen. Ikke tegn til usikkerhet). Resten av banen gikk ganske greit så lenge jeg husker at jeg går med Amia og ikke Kita.

I hoppen tyvstartet hun, noe hun også prøvde på i agilityen også. Men nå rakk hun og hoppe over første hinder før jeg fikk stoppet henne. Jeg valgte og diske henne ved å starte på nytt. Det ble litt tull i slalåmen og måtte ta den om igjen, men resten er jeg ganske fornøyd med.

Kita var også med på intern i dag. Hun er superivrig og har ganske bra fart til å være Kita. I agility ble det en feil i slalåmen, da jeg presset henne inn på 2 pinnen, mens i hoppen ble det 0 hinderfeil.

Startnummer og informasjon om neste helgs stevne er printet ut. Gleder med veldig til å delta på Norwegian Open med Amia og hun skal debutere i agility. Kita blir ikke med siden hun er pensjonert fra stevner som vi må reise til. Hun dukker kanskje opp på stevner i Trøndelag, men ellers blir det kun Amia som jeg vil satse på. Siden dette er et ganske stort stevne er det ganske deilig og bare ha en hund og konsentrere seg om. Vi tar dette stevnet som trening, det er til neste til neste år det gjelder.

1 kommentar:

Rebekka sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.