onsdag 5. oktober 2011

Norwegian Open 2011I helga var det klart for årets "agilityhappining" Norwegian Open. Arrangsjementet for og av agilityutøvere.

Jeg hadde ingen store forhåpninger foran denne helgen. Amia skulle debutere i agility og det var hennes første konkurranse innendørs. Hun var påmeldt hele 4 løp begge dager (agility, hopp, tunnelcup og norwegian open). Det ble heller ikke de store resultatene med hele 7 løp som endte med DISK av 8. Det løpet vi kom oss igjennom var søndagens hoppløp. Banen passet oss ypperlig unntatt hjulet som hun hoppet på siden av på lørdagen. Jeg skulle derfor safe litt på det, men kalte henne tilbake litt forseint siden hun for i full fart mot det og vi pådro oss en vegring. Litt surt at jeg gjorde det siden vi var feilfri helt frem til det. Det holdt til 5.plass av 34 startende (best med 5 feil). Jaja, vi skulle ta det som trening, men det ble premie da.

Det eneste negative med helga synes jeg var felthindrene på liten/mellom banen. Jeg er ingen fan av de glatte hindrene. Kita har slitt med disse hindrene før og jeg har sett flere småhunder som sliter og komme seg opp på mønet eller hunder med stor fart skli av vippa. Amia var heller ingen fan av disse hindrene. Vi disket agilityen på lørdag siden hun ikke kom seg opp mønet. Hun hadde alt for stor fart og bare spølet og kom seg ikke av flekken midt på hinderet. Jeg fikk lokket henne over i sakte fart. Søndagen skled hun av vippa og nektet etterpå å gå på vippa eller noen andre felthindre selv når vi skiftet bane på dagens siste løp. Da trodde jeg kanskje hun var redd de, men fikk avkreftet det på gårsdagens trening. Da tok hun felthindrene som bare det.

Noe som var kjempeartig var tunnelløpene. Amia fikk springe som en gal og søkte tunneler selv. Jippi! Vi har slitt litt med det i det siste. Dette er noe vi skal fortsette å ha med i treningen. Fokuset for helga var også at hun ikke skulle få tyvstarte. De gangene hun prøvde seg fikk jeg avverget det.

Amia fikk også hilse på en podengo liten glatthår valp som skal bli agiltyhund. Kjempeartig at flere vil bruke rasen til agility. Blir spennende fremover og se flere podengoer i agilityringen.

Amia er ganske grei og ha med seg alene på tur. Liker å kjøre bil, tar liten plass og sover som en stein på tribunen. Vi gleder oss til neste år!

2 kommentarer:

Tina sa...

Takk for en kjempetrivelig helg :) Synes dere er kjempeflinke!

Anniken sa...

Takk Tina :) D var kjempehyggelig og dele hytte sammen deg og Arox.