mandag 2. mai 2011

Sunndalsøra og Hera 9 år

På søndag var det tid for Amias første "voksenutstilling". Kl 05.50 var alt pakket og klart. Turen gikk mye raskere enn ventet. Jeg hadde beregnet 2 1/2 time, men på Støren "hengte" jeg meg på en volvo og vips ble tok det 20 min kortere tid. Vel fremme i Sunndalsøra var det bare nydelig. Strålende sol, fantastiske fjell og grønt. Vi møtte Linus og Pia, og fikk benket oss ned ved ringen.

Amia sørget som alltid for å fortelle at hun har ankommet. En del bjeffing kan man trygt si. Men når hun er i bur er det ganske stilt. Da var vår tur og vi gikk inn i ringen blir hun på en måte en annen hund. Ikke et eneste bjeff og full konsentrasjon. Veldig stolt over den lille prinsessa mi. Kjempeflink og ikke noe å si på kontakten nei. Hun var så utrolig flink der hun spankulerte rundt i ringen. Det å stå på bordet var heller ikke noe problem. Stod som støpt hun. Da vi skulle opp foran dommeren har vi enda noe å jobbe med. Amia har ikke tid til å stå i ro så lenge av gangen, så hun setter seg (får kanskje godbit da...)Alt i alt så var jeg veldig fornøyd med vår opptreden i ringen. Dessverre virket det ikke som dommeren var helt enig om at podengo strihår er en flott rase. Så det er ikke alltid like artig å ha en sjelden rase når ikke dommeren har særlig greie på den. (En podengo får ikke like stri pels som en terrier)Men, men vi får håpe på at det går bedre neste gang.

Dagens resultat: Excellent
Meget feminin. Bra størrelse og proposjoner. Velskåret hode. Bra bitt. Fin hals og overlinje. Tilstrekkelig vinkler og kropp. Trenger å utvikle seg mer i pelskvalitet. God farge. Beveger seg OK.(Foto tatt av Gunn Halle)


(Foto tatt av Gunn Halle)

Idag har "gamlemor" Hera blitt 9 år gammel. Men fortsatt er hun like valpete i hodet.


1 kommentar:

Anonym sa...

Amia var sååå flink i ringen, dette blir veldig bra framover. Hehe - skal leite lenge etter terrierpels på podengo ja ;) Men Excellent er kjempebra :)))