onsdag 3. juni 2009

Overlykkelig og litt irritert

Tok med Kita på mellomtreninga i går for å være tilskuere. Trente mye kontakt da det var hunder som gikk og hun fikk ikke lov å snuse i nærheten av banen. Kita var utrolig ivrig. Fikk tatt 3 hinder på rekke i full fart mellom to hunder sin tur. Først test gikk Kita i litt raskere enn treg temp, men andre gangen var det full pinne. Prøvde også noen felt senere. Full fart over her også. Gjett om jeg var fornøyd da jeg dro fra Stavsøra.

Takker også for støttende kommentarer fra gruppa "vi med små snuse hunder" og andre som vet hvor vanskelig det er å gå med en hund som ikke er motivert. Stå på vilje og tålmodighet.

Men det stopper ikke der. I dag var det elitegruppa sin tur. (der vi egentlig skal trene). Møtte opp ganske tidlig for å trene kontakt på banen ved å gå rundt på banen, både i bånd og uten bånd. Plutselig kunne vi ta et hinder. Da ble hun enda mer ivirg. Egentlig hadde jeg tenkt å dra hjem da resten kom for jeg skulle bare hente stolen min som Kjell har i bilen sin, men han kom selvfølgelig ikke.

Det ble satt opp en kombinasjon på en del hinder. Kita var kjempe ivrig ikke noe problem og handle henne. Tok hindrene i full fart, tunnel og hjul ikke noe problem. Kunne sende henne i fra meg til hinder og handle ordentlig og ikke ta alle de lange veiene. Så utrolig deilig. Det var også satt opp 3 hinder som tas i serpentiner. Gikk utrolig lett. I andre økta skulle vi hopp-mellom hopp osv på disse. For å få henne mellom må jeg gå inn i mellom og trekke henne med meg. Da vi fikk det til, må jeg ha lettet fra bakken av lykke. Så utrolig godt å ha en hund som er motivert. Måtte bare passe på at jeg avsluttet etter maks 3 repetisjoner, selv om jeg bare kunne fortsette og fortsette. Tok noen felt til slutt, nok en gang full fart over og løpende felt. Jippi!!!

Litt irritert over at hun ikke kunne funnet ut litt før at hun hadde flere gir, som for eksempel i helga, men det kommer heldigvis flere sjanser.

Planene fremover blir mye kontakt trening, veldig korte treningsøkter. Så blir det Lillehammer tur likevel. Flere koslige agilityfrelste nidarosinger som skal nedover og da må man bare bli med. Mangler bare overnatting. Men det ordner seg vel.

3 kommentarer:

Rune M. Andersen sa...

Flott å høre/lese!
Fortsett med det du gjør, så blir det bra til Lillehammerstevnet :)

Anniken sa...

jepp, gleder meg allerede til stjørdal. og selvfølgelig neste internstevne,får se om motivasjonen gjelder på konkurranse også.

Anonym sa...

Kjempebra at det snudde :) Det går nå litt opp og ned med humøret og motivasjonen til disse cairndamene sjø ;)